Hayvan hakları konusunda sağladığı farkındalıkla ön plana çıkan Çiğli Belediyesi, 6 Aralık 2019 tarihinde kuracağı Hayvan Hakları Meclisi ile Sahipsiz hayvanların sorunlarını masaya yatırmaya ve hayvanseverlerle iş birliğini güçlendirerek çözüm planları oluşturmaya hazırlanıyor.
Her ayın ilk cuma günü Belediye çalışanlarının birlikte yaşadığı Patili Dostarı ile işe geldiği Patili Bir Gün'e de denk gelen 6 Aralık, Çiğli ve İzmir geneli için bir ilke daha şahitlik edecek.
Vatandaşın sorunlarını, mahalle bazında yaptığı toplantılar ve şafak yürüşleri gibi çalışmalarla yakından dinleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Sokak Hayvanları ile ilgili sorunlara, Hayvan Severlerle birlikte kuracağı Meclis aracılığı ile kalıcı bir çözüm üretmek için adım atıyor.
Kasım ayında, Barınakta tedavi gören sokak hayvanı Fox ile Çiğli Belediyesi Hayvan Hakları Bildirgesine imza atan Gümrükçü, yoğun katılımla gerçekleşeceği düşünülen Hayvan Hakları Meclisinde, Belediyenin bu konudaki politikalarını destekleyecek bir halk örgütlenmesi kurmayı planladıklarını belirtti.
6 Aralık Cuma günü saat 10:00 da Çiğli Belediyesi 2. Katta bulunan Fakir Baykurt Konferans salonunda gerçekleşecek bir dizi etkinlik ve Hayvan Hakları meclis yönetiminin belirlenmesini kapsayan programa, Patili Bir gün kapsamında Belediye çalışanları Patili Dostları ile katılacak.
Son Güncelleme: 14.12.2019 18:19