HDP İstanbul İl Örgütü’nün 3. Olağan Kongresi, Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde başladı. “Umut ve cesaretle örgütlenelim faşizmi yenelim” sloganıyla başlayan Kongre, katılımcılarını Ermenice, Türkçe, Arapça, Farsça ve Kürtçenin Kurmaçkî ve Kurmancî lehçelerinde “Hoş geldiniz” pankartıyla karşıladı.
Sahneye kurulan dev ekranlarla AKP’ye, kayyumlara karşı direnenlerin demokrasi mücadelesinden kesitler sunulurken, salona “Barış, emek, demokrasi, adalet” yazılı dev pankart asıldı.
Kongreye HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, Hakların Demokratik Kongresi Eşsözcüleri (HDK) Gülistan Kılıçkoçyiğit ve Sedat Şenoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel başkanları Şahin Tümüklü ve Özlem Gümüştaş, Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Harketi (TJA), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenler ile Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), İnsan Hakları Derneği (İHD), 78’liler Girişimi’nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.
Kongre, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarının sahnesiyle devam ediyor.