ANKARA(ANKA)- Gazi Üniversitesi, üniversite ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülmekte olan, Ankara Metropoliten Alanı ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı (AUAP) için ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söylemşti.

Gazi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, AUAP ortak hizmet projesi ve projede görev alan öğretim üyeleri hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada projenin revizyon nazım kentsel planlama ya da trafik mühendisliği çalışması olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

""2008 yılına kadar olan ulaşım yatırımları ve gelişim stratejileri ile ilgili olarak mevcut durum ve analizi ve gelecek senaryoları üzerinden hareket edilmektedir. Üniversitemiz, proje kapsamında tanımlanan kalemler üzerinde çalışmaları yürütmektedir. Üniversitenin herhangi bir proje ya da planı onaylama yetkisi olmayıp, onay yetkisi ilgili kanunlar uyarınca Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. "" denilmişti.

Bu açıklamayla, Eski Rektör ve Gökçek arasında ipler koptu.

MHP miletvekili Alim Işık verdiği soru önergesinde 
ise AUAP 2038 Plan çalışmasının 2013 yılı şubat ayında başlamasına rağmen neden ısrarla 2011 yılında başladığının üniversite Plan ofisi yöneticileri tarafından dillendirildiğini sormuş ve bir yanıt alamamıştı.

Son açıklamalarda ise ;söz konusu plan çalışmasının 2013 yılı Aralık ayında başladığına ve bu çalışmanın bir çevre düzeni fiziki plan çalışması olduğuna dair yapılan açıklamalar ise dikkatten kaçmadı.

Ancak haberlerimizden sonra, Anılan plan çalışmasının protokol hükmüyle 2013 yılı Şubat ayında start aldığı ve protokol süresinin 1 yıl olduğu netleşti.

Gazi üniversitesi yeni Rektöründen ise; AUAP 2038'in bir Cemaat proje ortaklığı ortaklığı olup olmadığı ve 17-25 aralık depreminden etkilenip etkilenmediği yönünde ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Aylin Nazlıaka'nın plan ofisi yöneticilerinin kaçının hakkında FETÖ/PDY kapsamında idari ve adli soruşturma var sorusuna ise henüz bir cevap verilmedi.

Ancak daha sonra, Gazi üniversitesi plan ofisi yürütücüsünün Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamalarda; üniversitesi, planının 2014 yılı aralık ayının sonuna doğru Beldiyeye teslim edildiği ve yapılan fiziki plan çalışmasına Gökçek'in saygı göstermesi ve fazla bekletmeden onaylamasına yönelik basın demeçleri Gökçek'i zor durumda bıraktı.

Yaklaşık 2 hafta önce Bediyeden yapılan açıklamada; 100.0000
ölçekli Ankara ulaşım ana planının Beldiye meclisinde oybirliği ile onaylanması sonrasında acaba büyükşehir belediyesi CHP grubu Doğan Yılmazkaya ve Meclis üyelerinin Gökçek'in hazırladığı ana planına mı? yoksa bu plana alternatif geliştirilen üniversitenin paralel ana planına mı olumlu oy kullandıkları konusu ise, belirsizliğini koruyor.

Onaylandıktan sonra askıya çıkarılması ve 1 ay süre ile ilama çıkması gereken Ankara çevre düzeni ulaşım ana planı 2038 ise, apar topar kaldırılarak sırra kadem bastı.Odaların sessizliği ise devam ediyor.