Referandum sürecinde "Hayır" çalışmalarını devam ettiren Demokrasi İçin Birlik ve Alevi kurumları bugün İstanbul Taksim'de yapılan toplantıda biraraya geldiler. Toplantıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve birçok Alevi kurum temsilcisinin yanısıra Yol TV ve TV10 gibi alevi kanallarının temsilcileri de katıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütlenme Sekreteri Zeynal Odabaş, Alevi Bektaşi Federasyonu Kadın Örgütlenme Sekreteri Sevim Yalıncakoğlu, Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Bülent Felekoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şube Başkanı Kamil Aykanat, Diyalog Grubu'ndan ve eski Çalışma Bakanı Ziya Halis, HDP Milletvekili Erdal Ataş, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ve CHP İstanbul İl Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Ateş toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Toplantı Erdoğan Aydın ve Nesteren Davutoğlu'nun Demokrasi İçin Birlik'in nasıl bir yapı olduğunu ve neleri hedeflediğini anlattığı konuşmalarla başladı. Giriş sunumlarının ardından konuşmalara geçildi. 

Toplantıda birçok Alevi kurumdan, HDP'den ve CHP'den temsilciler söz kullandı. Alınan sözlerde genel olarak referandum süreci konuşuldu. Referandumda Hayır çalışmalarının önemi, nasıl bir çalışma yürütülmesi gerekildiği ve Alevilerin bu süreçteki yeri tartışıldı.

Konuşmaların ardından toplantı sonucu olarak Alevilerin diğer toplumlar ile diyaloğa açık olduğu, referandum ve önümüzdeki siyasi süreçte etkili olabilecekleri söylendi.