Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere evlilik için yaptığı çağrıya tepki gösterdi. Dervişoğlu ‘Yahu sevdalılar evlenemiyor, sevdalılar. Çıkıp bir de 'Niye evlenmiyorsunuz' diye hesap soruyorlar. En ucuz düğün paketinin kaç lira olduğundan haberleri bile yok. Bu çocuklar nasıl evlensin?’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce söylediği ‘Kızlara erkek, erkeklere kız beğendiremiyoruz. Gençler nedense evlenmiyor’ sözlerini de hatırlatarak ekonomik şartları eleştirdi.

BU ÇOCUKLAR NASIL EVLENSİN?

Dervişoğlu şöyle seslendi: Yahu sevdalılar evlenemiyor, sevdalılar. Çıkıp bir de 'Niye evlenmiyorsunuz' diye hesap soruyorlar. En ucuz düğün paketinin kaç lira olduğundan haberleri bile yok. Bu çocuklar nasıl evlensin?

Dervişoğlu ‘Artık yoksulluğu, aylık enflasyonu dahi açıklandığında hatırlıyoruz. Türkiye, yoksulluğunu dahi konuşamaz hale gelmiştir’ dedi.

Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in uğradığı saldırıya ilişkin de konuştu. Dervişoğlu ‘Bu, doğrudan doğruya anayasal düzene, demokratik hayatımıza ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine yönelik bir tehdittir’ dedi.

'BU, ANAYASAL DÜZENE YÖNELİK BİR TEHDİT'

Dervişoğlu, saldırıyı şu sözlerle eleştirdi: Bir cani, hem de bir evlat katili, infaz yasasından faydalanmış aramızda dolaşıyor. Canlı yayında, kameraların önünde, ne hikmetse, bir parti genel başkanına denk geliyor ve saldırıyor.

Anayasa’nın her yurttaşa tanıdığı siyaset yapma hakkına yönelen hiçbir saldırı basit bir adli vaka değildir. Bu sıradan bir cebri fiil değildir. Bu, doğrudan doğruya anayasal düzene, demokratik hayatımıza ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine yönelik bir tehdittir.

Bir milletvekiline, bir il başkanına, bir siyasi parti liderine yönelen saldırı; Sadece bir kişiye değil, bir hakka, bir kuruma, bir rejime yönelmiş demektir! “Sana siyaset yaptırmayacağım” demektir! Gerçek Gündem

7 ilde IŞİD operasyonu... Çok sayıda gözaltı kararı var!
7 ilde IŞİD operasyonu... Çok sayıda gözaltı kararı var!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: AA