QSD: Rusya ile Soçi anlaşmasının uygulanması sonucuna vardık

duruş gazetesi
duruş gazetesi
27 Ekim 2019 Pazar 15:26
QSD: Rusya ile Soçi anlaşmasının uygulanması sonucuna vardık

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim’de imzalanan Soçi Anlaşması’na dair yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, Soçi Anlaşmasının kabul edilmeyen bazı maddeleri üzerinde yürütülen tartışmalar neticesinde Türkiye’nin askeri operasyonlarının durması amacıyla anlaşmanın uygulanması sonucuna varıldığı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle: 

"Rusya Federasyonu ile kabul etmediğimiz anlaşmanın bazı maddeleri üzerinde yürütülen geniş tartışmalar ardından, işgalci ordunun halkımıza ve bölgenin kazanımlarına yönelik saldırılarının durması amacıyla, 22 Ekim 2019’daki Soçi anlaşmasının uygulanması sonucuna vardık.

Demokratik Suriye Güçleri, bu vahşi saldırılar ve dökülen kanın durması için Türkiye ve Suriye arasındaki sınırın uzağında, tüm Kuzey Suriye ve Rojava Kürdistanı’nda güçlerini yeniden düzenleyecek ve yeni alanlara da konuşlandıracak. 

Demokratik Suriye Güçleri olarak, halkın ve bölgenin kazanımlarını savunmaya olan bağlılığımızı tekrarlıyor, Rusya Federasyonu’nu kendi sorumluluklarına sahip çıkmaya ve Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile Şam’daki merkezi hükümet arasında yapıcı bir diyalogun temelini oluşturmaya çağırıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.