Restoran işletmecileri: 500 bin kişi işten çıkartılabilir

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörün çok büyük sıkıntıda olduğunu belirterek, kısa çalışmaya bağlı olarak 300 bin ila 500 bin kişinin işten çıkarılacağını söyledi.

Deniz Korcan
Deniz Korcan
17 Mayıs 2021 Pazartesi 15:34
Restoran işletmecileri: 500 bin kişi işten çıkartılabilir

‘Tam kapanma’ sürecinin ardından restoranlara yönelik kısıtlamaların sürdürülmesi, sektörde tepkilere neden oldu. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektör genelinde tam bir normalleşme ya da en azından HES kodu ile yüzle 50 kapasite uygulamasına geçileceğini beklediklerini söyledi.

Alınan kararın sektörü hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Bingöl, sektördeki birçok işletmenin ‘batma noktasında’ olduğunu açıkladı. Bloomberg HT’nin sorularını yanıtlayan Bingöl, paket servisin işletmelerin cirosunun ancak yüzde 20’sini karşıladığını vurgulayarak, “Ambalaj fiyatları yüzde 200’e yakın arttı. Ham madde fiyatlarında yaşanan artışa paralel olarak fiyat artışı olacak” dedi.

Sektörün çok büyük sıkıntıda olduğunu anlatan Bingöl, Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzamasına bağlı olarak istihdamda değişiklik olacağını, 300 bin ila 500 bin kişinin işten çıkarılacağını öngördüklerini açıkladı.

Türkiye’de sadece otellerin değil, 150 bine yakın kafe ve restoranın da turizme hizmet ettiğini aktaran Bingöl, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın sektöre ‘sahip çıkması’ gerektiğini söyledi. (Tele1)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.