Rektör'ün yılbaşı öncesi düzenlediği kokteyle,  kendi çevresinden az sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Bİlindiği üzere, İbrahim Uslan,  FETÖ cü tutuklanan eski rektörün açığa alınmayan tek rektör yardımcısı idi.Şimdi ise Rektör.

Yapı işleri daire başkanı olarak atadığı kişi ve Fen bilimleri Enstitüsü müdürü de,  kendisi gibi Eski rektörün yönetimimde görevde bulunmuş kişiler.

Edinilen bilgiye göre, eski rektör yardımcısı Mehmet Türker ve Teknoloji ofisi müdürü Hacı Şahin tekrar 2. kez  açığa alındılar.Ancak açığa alınma gerekçeleri Rektör tarafından seçilerek,  belirlendiği için her an göreve dönmeleri de mümkün diyen cemaat mağduru akademisyenler; idari maslahat yağıldığını ve sadece göstermelik olarak bazı kişilerle mücadele edildiğini söylediler.Buna en bariz örnek olarak da, Eski rektör yardımcısı Mahmut Özbay'a açılan tek soruluk dostlar alışverişte görsün  soruşturmasını gösteriyorlar.

Rektör İbrahim Uslan'ın asıl cemaat unsurları ile bizzat  mücadele etmediğini, üstten gelen bilgiler doğrultusunda,  hukukiliği zayıf gerekçeli soruşturmalar açarak, idari maslahat yapıldığı izlenimi var.

Rektörün en büyük korkusu ise soruşturma dosyalarının ileride adli ceza mahkemelerine intikal etmesi ve dava konusu olması. Bu nedenle,  idari yargının dışındaki diğer  mahkemelere konu intikal ettirilmeyecek şekilde süreçin işletilmesi;  üniversite içindeki cemaatle mücadelenin etkinliğini  ve ciddiyetini düşürüyor.İhraç edilen kişiler ise zaten deşifre olmuş ve gözden çıkarışan kişiler garip gurabalar ve ayak takımı cemaatcileri.