Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi, Munzur Gözeleri’nde yapımına başlanan Peyzaj projesine karşı bir açıklama yaparak tüm Alevilere çağrıda bulundu.

DAD tarafından yapılan açıklamada;

“Başta Munzur Gözeleri olmak üzere, birçok Alevi coğrafyasında, farklı süreklere ait kutsal mekanlar çeşitli amaç ve söylemlerle rant alanına çevrilmekte, birçoğu uluslararası şirketlerin denetiminde işletmeye açılmaktadır. Bu yaşananlar Alevi hakikatini, tarihini, inancını, kültürünü, toplumsal hafızasını yok etmeye yönelik bir hamledir. Kayıtsız kalmak, gayret etmemek, cümle kurmamak, el ele vererek bir araya gelmemek, Cem olmamak, yaşanan bu yok oluşa ortak olmaktır. Bugün değilse ne zaman hak kelamını söyleyip, nehak anlayışın zulmüne karşı duracağız. Yarın çok geç olabilir” denildi. 

DAD’ın yaptığı açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

“Çağrımız, Türkiye’deki bütün Alevi-Bektaşi kurumlarına, diasporada örgütlü bulunan Alevi kurumlarına, emek, barış, demokrasi, insan hakları mücadelesi veren kurumlara, çocuklarına yaşanabilir bir ülke, onurlu bir gelecek bırakmak isteyenleredir; gelin bu kutsal Muharrem ayının sonunda, Pir divanında, Ana kadın Kemaleti ile, kutsallarımızın darında, Cem olalım. Alevilerin sesini duyurmak, Kerbela’da direnen inanç gerçekliğinin manevi huzurunda, masum pakların hakkı için, cemal cemale gelelim. İnancımızı yok etmeye çalışan nehak zihniyetlere karşı, hakikatimizle buluşalım. El ele vererek, birlik meydanında tek ses olma zamanıdır.”