Almanya'da 20. dönem Federal Meclisi'ni (Bundestag) belirlemek için yapılan genel seçimlerde oy kullanma işlemi sona erdi.
Pazartesi gününün erken saatlerinde 299 seçim bölgesinden gelen sonuçlara göre Sosyal Demokratlar oyların yüzde 25,9'unu, Hristiyan Demokratlar Birliği yüzde 24,1'ini aldı.
Böylece Almanya tarihinde ilk defa birinci gelen parti yüzde 31'den daha düşük oy almış oldu.
Sosyal Demokratların adayı ve halihazırdaki koalisyonda maliye bakanı olan Olaf Scholz se seçmenin kendisini "yeni şansölye olarak görmek istediğini" söyledi.
Hristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) Başbakan adayı Armin Laschet tarafından gelen ilk açıklamada, "Hristiyan Birlik partilerinin öncülüğünde bir koalisyon kurmak için elimizden geleni yapacağız." ifadeleri kullanıldı.
İlk sonuçlara göre Annalena Baerbock'un şansölye adayı olarak yarıştığı Yeşiller Partisi'nin oy oranı yüzde 14,8 oldu.
Yeşiller'in bir önceki seçimlere göre oy oranını önemli ölçüde artırdığı görüldü. Özgür Demokratlar'ın oyu yüzde 11,5 düzeyinde oldu.