Bakanlık ‘kesilen ağaçların parasının verilmesi’ şartıyla ormanlık alanları ihaleye açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 7 ilde bazı ormanlık alanlar ‘kesilen ağaçların parasının verilmesi’ şartıyla 4-5 yıldızlı otel ve termal tesis yapılması için ihale açtı.

31 Ağustos 2021 Salı 18:59
Bakanlık ‘kesilen ağaçların parasının verilmesi’ şartıyla ormanlık alanları ihaleye açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Artvin, Bursa, Kars, Kütahya, Mersin, Ordu ve Uşak'taki bazı orman alanlarında 4-5 yıldızlı otel ve termal tesis yapılması için ihale açtı. Bakanlık tarafından hazırlanan şartnamede kesilip tesis yapılacak orman alanlarının kırmızı ve mavi çizgilerle işaretlendiği uydu fotoğrafları da yer aldı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, ormanlık alanda yapılacak otel ve tesisler için bedelini ödemek şartıyla ağaçlar kesilecek. Ağaç kesen yatırımcıların, kestikleri ağaçların yer aldığı orman alanının üç katı kadar alanın ağaçlandırma bedelini ve ağaçlandırılan bu alanın üç yıllık bakım bedelini Orman Genel Müdürlüğü’ne ödemesi yeterli olacak.

BAKANLIKTAN ÖN İZİN ŞARTI

Yatırımcılardan ayrıca yatırım tutarının orman alanında kalan kısmının yüzde 3’ü oranında Orman Köylülerini Kalkındırma Geliri parası alınacak. Bu para bütçeye gelir yazılacak.

Yerli ve yabancı yatırımcılara açık olan tahsisler için herkes başvuru yapabilecek ancak bakanlığın ön izin vermediği kimse ihalelere katılamayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.