Barınma sorunu yaşayan öğrenciler Kadıköy'de gözaltına alındı

Ekonomik nedenlerden dolayı barınma sorunu yaşayan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde 'barınamıyoruz' diyerek birçok noktada eyleme başladı. Bu gece, Kadıköy'deki eylemde polisin müdahalesiyle karşılaşıldı.

28 Eylül 2021 Salı 08:57
Barınma sorunu yaşayan öğrenciler Kadıköy'de gözaltına alındı

Yurt ve kira ücretlerine tepki göstererek 'barınamıyoruz' eylemlerine başlayan Yurtsuzlar, Kadıköy'deki 8. günlerinde polisin müdahalesiyle karşılaştılar. Müdahalede, 50'ye yakın üniversitelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Halkevleri'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kadıköy/Moda'da #Barınamıyoruz eyleminin 8. gününde Yurtsuzlar'a yapılan polis saldırısında 50'ye yakın üniversiteli gözaltına alındı. Barınma en temel haktır, gözaltılar derhal serbest bırakılsın! #YurtsuzlarGözaltında" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.