CNN TÜRK Ana Haber'de Nevşin Mengü'ye konuk olan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'den Suriye'de yürütülmekte olan Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili çok önemli bir iddia ortaya attı.
Irak'ta da terör örgütüne karşı Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapılacağını açıklayan Selvi, tarih de verdi.
Abdülkadir Selvi yaptığı açıklamada, “Mart ya da nisan ayında mevsim şartlarının izin verdiği tarihlerde Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu’na benzer Irak’ta da terör örgütüne yönelik bir takım müdahaleler görebiliriz.” dedi.
Selvi, “Doğrusu bu konuda çok sınırlı bilgilerle hareket ediyoruz. Çok fazla da bu konuyu açmak istemiyorum. Ama önleyici terör kapsamında, terörü sınırlarımız ötesinde durdurmak, içerde de ayrıca PKK’nın canlı bombalı araçları hazırladığı, ‘içimizdeki Kandilcikler’ dediğimiz yerlere yapılan operasyonlar da kış şartlarında devam ediyor. İçeride örgüte yönelik operasyonlar sürecek, dieğer taraftan da sınır ötesinde bir takım faaliyetlerin yürütüldüğü belli oluyor.” cevabını verdi.