Çiğli’de Dar Gelirliler için Kent Bostanları Kuruldu

Çiğli Belediyesi, dar gelirli ailelere sebze ve meyve desteğinde bulunmak amacıyla "Kent Bostanları" projesinin ilk etabını hayata geçirdi. 

Deniz Korcan
Deniz Korcan
22 Ağustos 2022 Pazartesi 16:36
Çiğli’de Dar Gelirliler için Kent Bostanları Kuruldu

Çiğli Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Kent Bostanları" projesinin ilk uygulamasına Ahmet Efendi Mahallesi'nde başlandı. 100 m2'lik boş arazide yabani otlar temizlenip, toprak ve gübreleme sonrasında atalık tohum ekimi gerçekleştirildi. Bakım ve sulama çalışmaları belediye ekiplerince yapılacak araziden elde edilecek ürünler aynı mahallede ikamet eden dar gelirli ailelerle paylaşılacak.

Başkan Gümrükçü: "Dayanışma ile daha güçlü Çiğli"

Dar gelirli ailelere destek olmak için projeler ürettiklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar dar gelirli ailelerimizin üzerindeki yükü her geçen gün daha da artırmakta. Çiğli Belediyesi olarak, ilçemizde ikamet eden dar gelirli vatandaşlarımızın üzerindeki bu yükü hafifletebilmek adına çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bu doğrultuda Çiğlili hemşehrilerimizin desteğiyle Kent Bostanları projemizi hayata geçirdik. Buradan elde edilecek mahsuller aynı mahalledeki ihtiyaç sahipleriyle paylaşılacak. Bu uygulamamızı kısa süre içerisinde diğer mahallelerimize de taşıyacağız. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla dayanışma ağımızı büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.