Meriç Tafolar / Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “AKP’nin de MHP’nin de içinde sağduyulu vekiller olduğunu biliyorum. Teklifin Genel Kurul aşamasında 330’u bulmaması için çalışıyoruz” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Kırıcı bir dil kullanmayın, özellikle MHP tabanını rahatsız edecek ifadelerden kaçının. Getirilen sistemin bir tek adam rejimi içerdiğini muhakkak anlatmanızı istiyorum” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, il başkanlarına 15 Temmuz şehit ve gazileri ile PKK ve IŞİD ile mücadelede şehit düşenler ile gaziler arasında Ak Parti hükümetinin ayrımcılık yaptığının halka anlatılması talimatını da verdiği öğrenildi.
Toplantıda il başkanlarının anayasa değişikliği teklifine yönelik TBMM çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Ancak şu aşamada hukuki ve akademik bir dil kullanılıyor. Seçmene anlatabileceğimiz sade bir dil kullanmamız gerekir” dedi. Kılıçdaroğlu, bugün PM’ye, yarın da milletvekilleri toplantısına başkanlık edecek.