Fatih Gezer'den Dünya Madenciler Günü Armağanı: 'Gerisi Hayat'

04 Aralık 2020 Cuma 15:13
Fatih Gezer'den Dünya Madenciler Günü Armağanı: 'Gerisi Hayat'

FATİH GEZER KİMDİR?

Anne babasının tek çocuğu olan Fatih Gezer küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı. Grup Hertelden ve Ötekiler Müzik Topluluğu adlı gruplarda solist ve gitarist olarak yer aldı. 2012 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü birincilikle bitirip, yüksek lisans eğitimine devam etti. 2013 yılında yönetmenliğini yaptığı Kazova Direnişi: İşgal Et, Diren, Üret! adlı uzun metraj belgesel 9. İşçi Filmleri Festivali kapsamında gösterildi. Aynı yıl Çirkin Adamlar adlı sohbet-eğlence içerikli televizyon programında sunuculuk yaptı. 2016 yılında söz ve bestesi kendisine ait olan beş şarkılık Anlarlar mı? adlı albümünü yayımladı. Düşün adlı derginin genel yayın yönetmenliğini sürdürmekte olan Fatih Gezer günlük yayımlanan bir gazetede köşe yazarlığı da yapmaktadır. "Ölüler Kıraathanesi" adlı romanı 2020'nin ocak ayında Alfa Yayınları'ndan çıktı. Edebiyat ve müzik çalışmaları devam eden sanatçı, Dünya Madenciler Günü'nde söz ve müziğini kendisinin yaptığı "Gerisi Hayat" adlı şarkıyı yayımladı.

Madencilere ait görüntülerin belgeselci Fatih Pınar'a ait olan klip çalışmasının yönetmenliğini Muzaffer Gezer, şarkının arenjesini ise Kerem Ulaş Dönmez yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.