Erenley Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu’nda meydana gelen olayda, görevli eğitmenin çocuğa terlikle vurduğu, çocuğun ağladığı, bunun üzerine eğitmenin çocuğa vurmaya devam ettiği belirtildi.

Olayın sosyal medyada da tepki toplamasının ardından Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman olayla ilgili kendilerine şikayette bulunulduğunu ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

‘Annesi babası şikayetçi olmadı’

Şiddete maruz kalan çocuğun ailesinin şikayetçi olmadığını belirten Arman, şu ifadeleri kullandı: “Bahse konu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Ancak çocuğun anne babası şikayetçi olmayıp, amcası şikayetçi olunca konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Ancak araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. Ancak idari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır.”

Kısa süre sonra ise eğitmen Şükrü Y. ile olayı cumhuriyet savcılığına bildirmeyen Sakarya Müftlüğü yetkilileriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görmez: Şahıs görevden el çektirildi

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şiddet olayının din eğitimiyle alakasının olmadığını savunarak eğitmenin görevden el çektirildiğini açıkladı.

Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Sakarya’da bir Kur’an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir.”