1 Eylül günü ise Halkalı Kanuni Sultan Süleyman hastanesinin kapısında bu kez sanat insanları vardı. Sanat Meclisi katılımcısı müzisyenler, oyuncular, fotoğraf sanatçıları şarkıları, oyunları ve ellerinde fotoğraflarla hastane kapısında toplandılar.
Sanat Meclisi adına hazırlanan konuşmayı tiyatro oyuncusu Mehmet Esatoğlu okudu.
Sanat Meclisi hazırladığı metinde şu görüşlere yer verdi.

“Bizden önce yaşamış binlerce insanın bir kısmı dünya yüzünde yaşanan acılara “böyle gelmiş böyle gider” diye umursamaz bakarken bir kesim de “böyle gelmiş böyle gitmez” diyerek isyan etmiş, bedeller ödemişlerdir.
Dünyayı insana yaraşır kılma kavgası dün olduğu gibi bugün de sürüyor.
Çok değil birkaç gün önce bir güzel insan, ülkenin onuru, hukukçusu Ebru Timtik bu yolda bedel ödedi, can verdi. “Adil yargılanmak istiyorum” diye haykırdı ve canını ortaya koydu. Bunu kendisi için mi istedi. Asla! O yaşamı boyunca her şeyi ülkesi ve halkı için istedi.
Çünkü bir ülkede ekmek kadar, özgürlük kadar adalet de gereklidir. “
Metni seslendiren Esatoğlu sözlerine şöyle devam etti.

“Biz sanatçılar duygulu ve duyarlı insanlarız. Böyle bir direnişe kayıtsız kalamayız. Bu yüzden bugün buraya geldik. Hepimiz yüreğimizin ışığını ve sıcaklığını sevgili Aytaç’a yolluyoruz ve buradan ülke insanlarına sesleniyoruz.
Adalet de hava, ekmek ve su gibidir. Hepimiz için gereklidir. Aytaç oradan bize bir ışık yakmış bakıyor.
Bizde bu ışığı avuçlarımıza alıp sahipleniyoruz.
Biz ülkenin sanat insanları olarak adaletin tecelli etmesi ve adil yargılanma hakkı için Aytaç’ın yanında dimdik duruyoruz.
Bu adaletsizlik böyle gelmiş ama böyle gitmez!”

Sanat Meclisi adına yapılan konuşmanın ardından oyuncu Osman Genç ülkede adaletin düşürüldüğü durumu hicveden bir oyun gösterisi sundu.
Etkinlikte sanat insanları ve avukatlar Grup Yorum şarkıları seslendirdiler.
Etkinlik bitiminde katılımcılar avukat Ebru Timtik’in vasiyeti olan “Aytaç’ı yaşatmak” için birbirlerine söz vererek alandan ayrıldılar.

https://twitter.com/Sanatmeclisi1/status/1300853900841553920