Disipline verilen Sinan Aygün CHP'den istifa etti

Melih Gökçek zamanında TOGO Kuleleri'nde elde ettiği imar avantajı ortaya çıkan ve Mansut Yavaş hakkında rüşvet iddiaları ortaya atan Sinan Aygün, disiplin sürecinin tamamlanmasını beklemeden CHP'den istifa etti.

30 Aralık 2019 Pazartesi 10:28
Disipline verilen Sinan Aygün CHP'den istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında rüşvet iddiasını ortaya atan ve Melih Gökçek zamanında TOGO Kuleleri'nde elde ettiği imar avantajı ortaya çıkan Sinan Aygün CHP'den istifa etti.

Aygün hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Sinan Aygün’ün istifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine CHP’den istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Eski CHP Milletvekili ve iş insanı Aygün'ün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında, Eskişehir yolundaki "TOGO Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından bulunduğu suç duyurusunda ortaya attığı iddialar ve sonrasındaki açıklamaları İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirmişti. Bakanlık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında Aygün tarafından ortaya atılan iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odası'na açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia eden Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Aygün'ün iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan açıklamada, bölge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suç olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti. "TOGO Kuleleri"nde kat ve yoğunluk artışını sağlayan 2016'daki imar değişikliğinin iptal edildiği belirtilen açıklamada, mahkeme kararında "TOGO Kulelerine sağlanan fazladan inşaat yapma avantajının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve üst ölçekli plan hükümlerine aykırı olduğunun tespit edildiğinin" kaydedildiği ifade edilmişti.

Açıklamada, Aygün'ün mahkeme kararının geçmiş dönemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon lira civarında haksız menfaat elde ettiği de öne sürülmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.