NE DEMİŞ 

Meclisteki görüşmeler sırasında İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç’un Mimarlar Odası’nın bilgilendirildiği yönündeki konuşması üzerine yazılı bir açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları kaydetti: “Plan yapma sürecinde, katılımcılık en önemli süreçlerden biridir. Bu süreçte Mimarlar Odasına bilgi vermediği halde bilgilendirdik diyerek doğru bilgi vermeyen Büyükşehir Belediyesi’nin planının tartışmalı olacağı çok açıktır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çevre düzeni planı ile ilgili bilgi ve belgelerin gönderilmesine ilişkin talebimiz karşılıksız kalmıştır. demiş.

UMARIZ BİZİ YANILTIR

Büyükşehir Belediyesi algıyı yönetmeye çalışmaktadır. Bugüne kadar Ankara’ya yönelik yaptıkları yapacaklarının garantisidir. Çevre Düzeni planı, bugüne kadar kent ölçeğinde yaptığı hukuksuzluklarının meşrulaşacağı bir plan mıdır göreceğiz. Umarız bizi yanıltır. Ancak ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ankara’nın bugün hukuksuz ve bilimsel planlama süreçlerinden uzak bir müdahalesi ile karşı karşıyayız. Yapılan bu çevre düzeni planın, hukuksuzluğu hukuk haline sokacak bir yaklaşım içerisinde olması büyük ihtimaldir. Mimarlar Odasına çevre düzeni planı ile ilgili herhangi bir bilgi ve belge verilmediği gibi, bilgi verildi sözleri gerçek dışıdır.”
demiş.

Eeee başka. Haber burda bitiyor.Gerisi yok.

Benzer açıklamayı Şehir plancıları odası Ankara şube başkanı da yapmıştı.Duruş gazetesinde  bu konuda görüşlerimi açıklamıştım.

Bu iki oda başkanına da,  analiz ve etüd kitapçıklarının verildiğini biliyorum.Son iki senedir tek kelime plan ile ilgili açıklama yapmayan ve ellerindeki çalışmaları en azından okuyup değerlendirme ve eleştirme  zahmetine bile girmeyen meslek odalarının özellikle üniversite  plan ofisi ile aralarının iyi olduğu, randevu alıp uzun uzadıya yönetim kurulları çaylı pastalı  ziyarette bulunduğu vede yönetim kurullarında , plan ofisinde çalışan kişilerin olduğu da bilindiği üzere;  bizim hiçbirşeyden  haberimiz yok demek;; "biraz ayıp olmuş"

Ve halen daha odalardan ses yok.Plan onaylanmış.Al planı...... kamuoyuna ve camiana anlat.Tık yok.

Bİr oda başkanı film ve izdüşüm sergisi peşinde koşuyor...diğeri ise, Bahçeli'ye kargo ile  pişmiş tuğla  göndermek telaşında.
  
Ana konuları öteleyen ve sessizliğini koruyan odalar siyasetle ilgilenmesin demiyoruz ama biraz da kentin ana  plan sorunları hakkında da, biraz duyarlılık göstermelerini beklemez hakkımız galiba.

"At binenin kılıç kuşananın" derler. sonradan  planı yapan ve onaylayanları eleştirme hakkınız olmayacapı gibi inandırıcılığınızı kaybedersiniz.Onların sizi eleştirme hakkı doğar ki; izleyebildiğim kadarıyla gidişat bu yönde...
Yani bence de öyle.