Türkiye Komünist Partisi (TKP) bugün başlattığı 'Başkanlığa Hayır' kampanyasıyla birikte siyasete yeniden döndü. 

TKP tarafından yapılan açıklamada, "İki yıl önce söylediğimizi tekrar ediyoruz: TKP ismini ve değerlerini kimin taşıyacağına salonlarda, resmi evraklar üzerinde ya da devlet nezdinde karar verilemez. Türkiye Komünist Partisi mücadelenin içinde kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Bundan sonra da TKP’nin geleceğine karar verecek olan, sokaklarda, meydanlarda yürütülecek kavgadır" denildi. 

TKP'den yapılan açıklama şu şekilde: 

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ SİYASETE, SOKAKLARA, MÜCADELEYE GERİ DÖNDÜ!

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ SARAY DİKTATÖRLÜĞÜNE GEÇİT VERMEYECEK!

Türkiye Komünist Partisi, ülkemizin AKP/Saray Rejimi eliyle bir diktatörlüğe dönüştürülmesi anlamına gelen Başkanlık Sistemi dayatmasına boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdi.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında sokaklara ve meydanlara çıkarak “Başkanlığa Hayır!” kampanyasını başlatan TKP’liler, ülkemizin sahipsiz olmadığını ve halkımızın tepesine çöreklenmiş karanlık çeteyi yıkacaklarını kararlılıkla haykırdılar.

Polisin gözaltı ve baskı gibi yollarla engellemeye çalıştığı “Hayır!” kampanyasını tüm yurtta başarıyla sürdüren TKP, önümüzdeki günlerde de “Başkanlığa Hayır!” çalışmasını yükselterek devam ettirecektir.

Türkiye Komünist Partisi’ni var eden, bugünlere getiren ve geleceğe taşıyacak olan tüm yoldaşlarımıza, gösterdikleri örnek devrimci duruş ve bilinç için teşekkür ediyoruz.

Türkiye Komünist Partisi, kurulduğu günden bu yana geçen yaklaşık 100 yıllık süre içinde olduğu gibi bundan sonra da sokaklarda, meydanlarda, kavganın en ön safında olmaya, gerici, faşist sermaye düzeniyle göğüs göğüse mücadele etmeye kararlıdır.

Türkiye Komünist Partisi, iki yıl önce parti içinde örgütlenen merkez hizbin tasfiye girişimine karşı durmuş, ancak partinin varlığını korumak adına o günün koşulları altında bir süreliğine siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kalmıştı.

Bugün tüm yurtta sokağa çıkan TKP’liler, “Başkanlığa Hayır!” çalışmasıyla birlikte Türkiye Komünist Partisi’ni de yeniden siyasi mücadeleye döndürmüştür.

RESMİ TKP’CİLİK HER ZAMAN KAYBETMİŞTİR, YİNE KAYBEDECEKTİR!

İki yıl önce TKP içinde örgütlenen bir grup muhterisin partiyi tasfiye girişimi engellenmiştir, ancak daha sonra KP adıyla yoluna devam eden ekip partimizin varlıkları ve ismi hakkındaki spekülasyonlarını ve ayak oyunlarını sürdürmüşler, son olarak karşılıklı imzalanan protokolü ağır biçimde ihlal ederek ortadan kalkmasına sebep olmuşlardır. 

Protokolün ortadan kalkması, partimizin şimdiye kadar kullanmadığı tüm haklarını bundan sonra kullanacağı anlamına gelmektedir.

Bugün gizli kapaklı bir biçimde, tüm TKP delege ve üyelerinin onayı ve bilgisi olmadan, KP adlı grup ile “heyet”in ortak bir usulsüzlüğü sonucunda devlet güdümü ve koruması altında toplanan “resmi TKP” kongresi tümüyle hükümsüzdür.

“Resmi TKP” adıyla tarihe geçmeyi hak eden bu muhteris ve hizipçi ekip, TKP üyelerinin bugün yürüttüğü bildiri dağıtımı sırasında da polise şikayette bulunmuş, devrimcileri polise ihbar ederek korunma talep etmiş, böylelikle TKP saflarındaki cılız izlerini de tümüyle silmişlerdir.

İki yıl önce söylediğimizi tekrar ediyoruz: TKP ismini ve değerlerini kimin taşıyacağına salonlarda, resmi evraklar üzerinde ya da devlet nezdinde karar verilemez. Türkiye Komünist Partisi mücadelenin içinde kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Bundan sonra da TKP’nin geleceğine karar verecek olan, sokaklarda, meydanlarda yürütülecek kavgadır.

Bu bilinç ve kararlılığı sahiplenen tüm komünistleri partiye, Türkiye Komünist Partisi saflarına davet ediyoruz.

PARTİMİZ AİT OLDUĞU YERDE, EMEKÇİ HALKIMIZIN BAĞRINDA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR!

Türkiye Komünist Partisi, tarihi boyunca olduğu gibi, bundan sonra da her türlü tasfiye, likidasyon, hizipçilik faaliyetine geçit vermeyecektir.

Türkiye Komünist Partisi devrim ve sosyalizm yolundaki mücadelesini yılmayan bir kararlılık ve azimle sürdürecektir.

Türkiye Komünist Partisi AKP/Saray Rejimi’ne, Başkanlık adı altında diktatörlüğe geçit vermeyecektir.

Yaşasın Türkiye Komünist Partisi!