YILDIRIM KARA: EĞİTİMİN DE HASAR ALDIĞINI UNUTMAMALIYIZ

Eğitim-öğretim yaşamının da depremden zarar gördüğünü hatırlatan Kara, “Bugüne kadar çoğunlukla konutlardan, altyapı tesislerinden ve büyük sanayi işletmelerinden söz edildi ama okulların ve bir bütün olarak örgün eğitimin de büyük hasar aldığını asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Biz, geçtiğimiz yılın ağustos ayında, bu konu hakkında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının raporuna da istinat ederek bazı önemli noktaların altını çizmiştik. Rapora göre; depremden önce, Hatay’da, bin 268 kurumda, 29 bin öğretmenimiz istihdam edilmekte ve 500 bin öğrencimiz eğitim görmekteydi. Bu açıklamamızda, yerel kaynaklardan da yararlanarak, okulların yüzde 17’sinin yıkılmış ya da hasar görmüş olduğunu söylemiştik. Bunun sonucunda pek çok okul taşınmış ya da birleştirilmiş; ikili eğitim hiç olmadığı kadar yaygınlık kazanmıştı. Ancak Defne ilçemizdeki Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nde yaşananlar, çabalarımızın bir karşılık görmediğini ortaya koymuştur” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu Sergi Açılışında Konuştu: 'Kendi Halklarına Zulmedenler Adaletten Kaçamazlar' Ekrem İmamoğlu Sergi Açılışında Konuştu: 'Kendi Halklarına Zulmedenler Adaletten Kaçamazlar'

YILDIRIM KARA: GERÇEK OKULLARIN GERÇEK SORUNLARINI ÇÖZÜN

Söz konusu lisenin merkezi konumuna değinen Kara, “Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi, Defne’ye bağlı Sümerler Mahallesi’nde, Asi Nehri’ne bir taş atımı mesafede bulunuyor. Etrafında Sevsen-Nevzat Şahin Ortaokulu ve Necmi Afsuroğlu Anadolu Lisesi bulunuyor. Bu konumu ve depremde hasar görmemesi nedeniyle, depremden bu yana, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılıyor. Lisenin öğrencileri ise, Sevsen-Nevzat Şahin Ortaokulu’nda ikili eğitim alıyor. Olağanüstü koşullarda ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak adına; Hatay Valiliği bir süre Necmi Afsuroğlu Lisesi’ni kullanmıştı. Defne Kaymakamlığı ise Selim Tevfik Eskiocak Anadolu Lisesi’ni kullandı. Ancak İl Emniyet Müdürlüğü, geçen 15 aya rağmen, Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nden ayrılmadı. Bu durum, öğrenciler, özellikle de üniversite sınavına hazırlanan son sınıf öğrencileri üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. İkili eğitim; sınıf mevcutları, ders saati, ders materyalleri ve fiziksel koşullar açısından olumsuz etkiler yaratıyor.

Ulaşım, temizlik ve sosyal faaliyet gibi alanlarda, velilerimizin dile getirdiği şikayetler artarak devam ediyor. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adı altında birtakım kuramsal hezeyanlar peşinde koşan Milli Eğitim Bakanlığı, gerçek okulların gerçek sorunlarını çözmekle ilgilenmelidir. Söz gelimi, bizler, orta hasarlı okulların güçlendirilmesi adına ne yapıldığını ya da yapılmadığını merak ediyoruz. Talebimiz; Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında, tam zamanlı eğitime geçmesidir. Genç nesillerimiz, eğitimden daha fazla kopuk kalmamalıdır” dedi.