Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Meydan Projesi eleştirilerine cevap vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çeşme Cumhuriyet Meydanı 2. Etap Projesi’nin başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar basın mensuplarına gezen Oran, projeyi tüm detaylarıyla anlattı. Proje kapsamında Çeşme Kalesi’nin betonlaştırıldığına dair eleştirilere cevap veren Oran, kenti halkın rantına açtıklarını söyledi.

41 şehirde operasyon 41 şehirde operasyon

Oran, 150 iş gününde projenin tamamlanacağını ve proje bedelinin 4 milyon 488 bin 773 lira olduğunu belirtti. Oran, “Çeşme Belediyesi halkın istemediği hiçbir projeyi yapmaz. Bizim projemiz bittikten sonra benim halkım içinden çıktığım çeşme halkı bunu uygun görmezse biz de gereğini yaparız. Ama milim milim sit kurulu onaylı projemizi şu anda hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşin enteresanı 22 bin metrekare gördüğünüz vizyon projesi yapılırken insanların buraya takılmalarını ben çok iyi niyetli görmüyorum. O arkadaşlar o büyüklerimiz o zaman neredeydi diye de benim kafamda büyük bir soru işareti var” diye konuştu.

Oran, sözlerine şöyle devam etti: “Milimine kadar Anıtlar Kurulu onaylı olduğunu belirteyim. Büfelerle ilgili belediyemizin verdiği ilk proje bu değildi. Fakat Anıtlar Kurulumuz bu şekilde uygun gördü. Bahsedildiği gibi bir rant söz konusu değil. Burası Çeşme Belediyesi’nin meclis kararıyla Belediye Şirketimiz ÇEŞTUR’a ayni sermaye olarak verildi.”